موسسه فرهنگی هنری زبانکده سنجش آمل با شماره ثبت ۲۸۶ در سال ۱۳۹۰ با مجوز رسمی در زمینه آموزش زبان های خارجی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت و فعالیت خود را آغاز نموده است. بنابراین نه تنها این آموزشگاه دارای مجوز بلکه مدرک آن رسمی و معتبر نیز هست.

از آنجایی که آموزشگاه سنجش زیر نظر وزارت آموزش و پرورش می باشد، طبیعتآ نرخ ها توسط وزارت متبوع تعیین می گردد. مجری اعلام نرخ ها در شهرستان ها نیز اداره آموزش و پرورش است. لازم به ذکر است که هرساله (براساس میزان تورم اقتصادی جامعه) نرخ ها نیز افزایش می یابند.

مراحل انتخاب به شرح ذیل است: 1. تقاضای تدریس توسط افراد (فارغ التحصیل رشته های زبان انگلیسی و یا دانشجوی ترم 4 به بعد لیسانس) 2. قبولی در امتحان کتبی تعیین دانش لازمه 3. قبولی در مصاحبه شفاهی 4. گذراندن دوره تربیت معلمی (14 جلسه) و قبولی در امتحانات کتبی و تدریس عملی 5. کارورزی (حضور در کلاس های مدرسان برجسته و باسابقه) و تهیه گزارش 6. تأیید صلاحیت (گزینش) از آموزش و پرورش

این مطلب هنگام ثبت نام و تکمیل فرم به طور جامع به اطلاع زبان آموز و والدین آنها می رسد اما به طور مختصر می توان گفت: 1. حضور فعالانه در کلاس و انجام تکالیف تعیین شده توسط مدرس 2. آمادگی لازمه در هر جلسه 3. امتحانک (Quiz) به ازای هر فصل/درس 4. میان ترم 5. پایان ترم (که به 2 قسمت می باشد: کتبی و ارائه شفاهی در حضور زبان آموزان همکلاس ، والدین آنها و مسئول امتحانات آموزشگاه)

هزینه ها به 2 صورت هستند: الف) هزینه خرید کتاب ها و سی دی های آموزشی و کمک آموزشی، که باید هنگام ثبت نام پرداخت گردد. ب) هزینه ثبت نام، که بهتر است هنگام ثبت نام به طور کامل پرداخت گردد. اما برای افراد متقاضی تقسیط، این امکان وجود دارد که تا قبل از امتحان میان ترم در 2 قسط این هزینه را پرداخت نمایند.

در فصل های پاییز، زمستان، و بهار(که دانش آموزان به مدرسه می روند) کلاس ها از 3 بعد از ظهر شروع و تا 6 غروب ادامه دارد. معمولاً منشی ها 30 دقیقه قبل و بعد از کلاس حضور دارند. در تابستان نیز آموزشگاه از 8 صبح الی 8 شب باز است.

وقتی در کلاس عمومی ثبت نام می کنید چنین چیزی امکان ندارد. اما به دو صورت ذیل میتوانید نه تنها مدرّس بلکه ساعات تشکیل کلاس را خودتان انتخاب نمایید: الف) خصوصی یک نفره ب) گروهی حداقل 8 نفر اختصاصی

هنگام ثبت نام، چنانچه افراد اعلام کنند قبلاً به کلاس های مکالمه رفتند ، این امتحان (معمولاً به صورت مصاحبه و کتبی) به عمل می آید. در حقیقت چنین امتحانی چندین مزیت دارد: 1) به مدیر آموزش کمک می کند که فرد متقاضی را در سطح مناسب دانش زبانی قرار گیرد. 2) مانع از تلف شدن وقت و هزینه فرد متقاضی می گردد. 3) به مدرس اعلام می کند که زبان آموز دارای چه سطحی است و باید در چه سطحی تدریس نماید.

توليمو چيست؟ تولیمو يا TOLIMO، مخفف The Test of Language by the Iranian Measurement Organization مي باشد که توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحي و اجرا مي شود که در واقع آزموني استاندارد براي تعيين سطح دانش زبان انگليسي مي باشد. تذکر مهم: - در جلسه آزمون متحصرا سوالات بخش شنيداري از بلندگو پخش مي شود و داوطلبان بايد با توجه به متن سوال که از بلندگو پخش مي شود، نسبت به انتخاب يکي از 4 گزينه اي که در رابطه با سوال مربوط به اين بخش درج گرديده، اقدام و با توجه به شماره سوال مربوط در پاسخنامه، علامتگذاري نمايند - متن سوالات شنيداري فقط يک بار از بلندگو پخش مي شود و قابل تکرار نيست. محاسبه نمره: نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره كل منظور می شود. دامنه نمره كل از ۳۱۰ تا ۶۷۷است. نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و كمتر از۴۷۹ضعیف تلقی می شود. لازم به ذكر است كه بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می باشد كه در كنار نمره كل در كارنامه درج می شود.

EPT مخفف English Proficiency Test می باشد که توسط مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می گردد. دانشجویان دکتری تمامی رشته های این دانشگاه موظف هستند تا قبل از امتحان جامع نمره قبولی (بالای 50) را ارائه دهند. تذکر : جهت شرگت در کلاس های آمادگی این امتحان میتوانید در کلاس های ویژه آموزشگاه زبان انگلیسی تسنیم شرکت نمایید. بودجه بندی سوالات آزمون EPT ۱- واژگان شامل ۲۵ سؤال تستی ۲- دستور زبان شامل ۴۰ سؤال تستی ۳- درک مطلب در دو بخش شامل : الف) خواندن و درک متون ۲۰ سؤال تستی ب) درک مطلب متن با کلمات حذف شده (cloze) شامل ۱۵ سؤال تستی منابع آزمون EPT ۱- Longman Preparation for the TOEFL (The Paper - based) ۲- Barron’s Essential Words for TOEFL ۳- ۱۱۰۰ Words You Need to Know ۴- ۵۰۴ Essential Words ۵- TOEFL Reading Flash (۲۰۰۱)

امروزه به دلیل گستردگی زبان انگلیسی در اکثر امور، نه تنها در کشورهایی که انگلیسی زبان رسمی آنهاست، بلکه در دیگر کشورها نیز انگلیسی، زبان بخش عظیمی از مردم بومی است. لذا جهت برقراری ارتباط با مردم سراسر جهان، دسترسی به اطلاعات، پیشرفت های شغلی و ... نیازمند زبانی واحد و آسان هستیم. در طی این سال ها به جهت سرعت گسترش فرهنگ، سبک زندگی و توسعه اقتصادی و قدرت نظامی بریتانیا، زبان انگلیسی به دلیل محبوبیت و سهولت استفاده، به عنوان زبان بین المللی برگزیده شده است. بنابراین به جای یادگیری چندین زبان، همه مردم با یادگیری یک زبان واحد، قادر شدند فاصله هایی را که به جهت تنوع زبان های مورد استفاده در کشورهای گوناگون ایجاد شده بود، بردارند. در دنیای مدرن امروزی نیز برای استفاده راحت تر و بهتر از رایانه، اینترنت، شبکه های اجتماعی و تکنولوژی جدید نیاز به یادگیری زبان کاربردی آنها که عمدتاً انگلیسی می باشد، داریم.

ابتدا باید گفته شود تاکنون شخص یا گروه خاصی نیآمده اند و مثلاً سمینار، کنفرانس، سخنرانی رسمی، ... تشکیل نشده تا زبان انگلیسی را به عنوان زبان بین المللی انتخاب و رسماً اعلام کنند. چنین مطلبی صرفاً توسط مردم دنیا حس شده و تا حد بسیار زیادی به صورت باور رسیده است. اما اینکه زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی معروف است دلایل بسیاری دارد. یکی از مهمترین دلایل بین المللی بودن زبان انگلیسی، قدرتمندی صنعت دریانوردی کشور انگلستان در گذشته و رفت و آمد زیاد افراد انگلیسی زبان به سایر کشورها بود. پس از کشف قاره بزرگ آمریکا، ویرجینیا اولین مستعمره بریتانیا شد و انگلیسی زبان ها به سرعت فرهنگ، سبک زندگی و زبان خود را در کشورهای تحت سلطه گسترش دادند. مستعمرات بریتانیا به سبب موقعیت اقتصادی و نظامی و گهگاه به اجبار زبان انگلیسی را به عنوان زبان رسمی خود برگزیدند. حتی بعد از اعلام استقلال این کشورها، زبان انگلیسی به علت سادگی دستور زبان و لغات به عنوان زبان رسمی مورد استفاده قرار گرفت. بعد از جنگ جهانی دوم (1945 میلادی) و پیروزی ایالات متحده امریکا و متحدین، زبان انگلیسی (که زبان کشور امریکاست) بیشتر در محافل دنیا مورد استفاده قرار گرفت. روند گسترش زبان انگلیسی تاکنون نیز ادامه دارد طوری در تقریباً تمام رویدادهای دنیا مثل اقتصاد، سیاست، ورزش، هنر سینما، ... از زبان انگلیسی به نسبت زبانهای دیگر بیشتر استفاده می شود. شایان توجه اینکه از نظر تعداد گویشورها، زبان انگلیسی (بعد از زبان چینی و زبان اسپانیولی) در مکان سوم دنیاست.

کشورهایی را که زبان انگلیسی در میان مردمانشان بیشترین کاربرد دارد، و یا انگلیسی زبان رسمی کشورشان می باشد، کشورهای انگلیسی زبان می نامند. گفته می شود از میان 196 کشور دنیا ، 50 کشور انگلیسی زبان هستند. کشورهای انگلیسی زبان شامل کشورهای انگلستان، اسکاتلند، ایرلند شمالی و جنوبی، آمریکا، کانادا (به جز استان کبک که زبان رسمی آن فرانسوی است)، استرالیا و نیوزلند می باشند.

امروزه یادگیری زبان دوم برای کودکان در خانواده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بسیاری از زبانشناسان میان آموزش زبان مادری (زبان اول) و زبان دوم تفاوتی قائل نمی شوند. آنها بر این باورند که ما زبان دوم را نیز همانند زبان مادریمان یاد می گیریم. این در حالیست که عده دیگر نظری کاملاً متفاوت دارند. از دیدگاه چامسکی، زبانشناس آمریکایی و بر اساس نظریه (دستگاه اکتساب)، نوزاد از زمانی که به دنیا می آید به صورت کاملاً ذاتی نوع خاصی از توانایی برای فراگیری زبان دارد. این توانایی به او کمک می کند که زبان مادریش را به سهولت فرا گیرد. به اعتقاد او در محدوده زمانی خاصی، انسان نهایت آمادگی را برای یادگیری زبان دوم دارد. اما یادگیری زبان دوم (برای مثال زبان انگلیسی) حتی از زمان تولد نیز امکان پذیر است، اما سنین 4 الی 12 سال بیشترین بازده یادگیری را دارند. زبانشناسان معتقدند که اقدام به یادگیری زبان دوم بعد از سن بلوغ، ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در روند یادگیری زبان شود. مثلاً میتوان به طولانی شدن پروسه یادگیری و دشواری در تلفظ صحیح لغات برای زبان آموز اشاره کرد. اما با تنوع روش های یادگیری در دنیای امروز، هیچ امری غیر ممکن نیست. همه ما می توانیم از هر سنی شروع به یادگیری کنیم و با تکرار و تمرین و انتخاب شیوه صحیح و کارآمد، مطالب را به بهترین شکل یاد بگیریم.